OM OSS

Nyfiken på vilka vi är, vad vi gör och hur vi hamnade där vi är idag. Vad vi ser som våra styrkor och hur vi ser på miljö och kvalitetssarbete. Du har du kommit helt rätt, och du, har du några frågor tveka inte att höra av dig.

Vilka är vi?

Vi är en liten flexibel organisation som levererar skyltar till både stora och små kunder. Vi har varit aktiva sedan 1996 och har främst varit närvarande på den nordiska marknaden. Vi levererar alla typer av skyltar och tjänster inom segmenten fasadskyltar, inomhusskyltar och kampanjskyltar. Vi jobbar helst nära med våra kunder och tror att långsiktiga samarbeten är bra för alla parter.

De uppdrag vi utför spänner från allt emellan enkla märkskyltar till hela butikskoncept. Under åren har vi utarbetat en arbetsprocess i sex steg som vi applicerar på alla kunder. Det är inte säkert att samtliga steg behövs, men den ger ändå en fin överblick hur vår arbetsprocess ser ut. Mer om denna finns att läsa lite längre ner.

 

Våra styrkor

En modern skyltleverantör

Vi ser oss själva som en modern skyltleverantör med kunden i fokus. Vi älskar det vi gör och brinner verkligen för ny teknik i alla dess former.

Visioner och framåtanda

Vi försöker alltid tänka framåt och strävar alltid efter att leverera moderna, miljövänliga, snygga och funktionella skyltlösningar utan att göra avkall på kvaliteten.

Problemlösare

Vi älskar utmaningar och de jobb vi utför behöver inte alltid vara rena skyltjobb. Vi har levererat fasaddekor belysningslösningar och gigantiska bågar i aluminium.

Kunden i fokus

Kunden är vår viktigaste tillgång därför gör vi alltid vårt bästa för att göra kunden nöjd. Vårt mål är att de kunder som väljer oss som samarbetspartner känner en stor trygghet i sitt val.

Lite kuriosa

Vår historia

Företaget startades 1996 av Noury Mourou och har sedan dess levererat skyltar på den Skandinaviska marknaden. Det som från början var ett enmansföretag växte snabbt och flertalet större kunder tillströmmade i princip omgående efter starten. Bland de nyckelkunder som fanns med från början fanns bland annat City Stormarknad som efter några år omprofilerades till Power.

Under åren har vi profilerat allt från små butiker till stora kedjor. I början av 2000:talet var vi med och tog fram ett helt nytt skyltkoncept för Coop Konsum vilket resulterade i leverans av nya formpressade skyltar till nästintill alla konsumbutiker i Sverige.

Vi har alltid har lagt extra tid och arbete på design och utformning av skyltförslag. Under vår verksamhetstid har vi också börjat sälja mer renodlade tjänster i form originalarbet för exempelvis kampanjskyltar.

Tals skyltar levererade

Ja det har blivit en del skyltar genom åren. Och vi tror och hoppas att det kommer bli fler. Vi hjälper gärna fler kunder att vårda sina varumärken med skyltar från oss.

År i branschen

Ja tiden går, vi har varit med sedan 1996 och har under de åren fram tills nu levererat skyltar till nöjda kunder över hela skandinavien.

Tals nöjda kunder

Vi känner att våra kunder ofta stannar hos oss, det är vi väldigt glada för! Det är också vårt mål, för vi tror att långsiktiga samarbeten skapar mervärde för alla parter.

Liter kaffe and counting

Vi tycker väldigt mycket om kaffe, det är en viktig del av arbetsdagen. Det är också ett sätt att socialisera och lösa problem, hursomhelst så bjuder vi gärna på en kopp!

Lite mer fakta

Under åren

Vi har under åren projekterat och levererat flertalet stora rikstäckande omprofileringar åt bland annat Stadium, Coop-konsum, Power och Hyundai Bilar AB. Vi leverera även skyltar löpande åt Media Markt, NetonNet, K-Rauta, Rusta m.fl. Vi utför också konsultarbeten och behovsanalyser avseende skyltning för olika kunder bland annat KF-Fastigheter och Fastec.

Färg och form

Mourou Skyltreklam har alltid lagt lite extra energi på utformandet och designen av skyltarna. Detta för att vi är införstådda med hur viktig skylten är som profilbärare åt våra kunder. Att skylten många gånger är ett företags ansikte utåt, och därav bör den samspela så bra som möjligt med företagets övriga grafiska profil. Som tillägg till dessa tjänster utför vi även originalarbeten för tryckt material som displayer, vepor och POS.

Mera om oss

Vi är ett renodlat försäljnings-/projekledningsbolag med övergripande ansvar för våra kunders skyltning. Vi är medlemmar i Svenska Ljusreklamsförbundet och följer branschens leveransbestämmelser. Detta anser vi är en styrka då medlemskapet kräver att vi följer skyltbranschens normer och stadgar gällande miljö, säkerhet och produktkvalitet. Företaget arbetar efter ett kvalitets-/miljösäkringssystem som följer ISO 9001:2000 och ISO 14001:2004

Hur vi tänker om skyltar och miljö

Vår miljöpolicy

Vi tar vårt miljöarbete och strävan mot en mer hållbar skyltning på största allvar. Mycket har hänt i vår bransch de senaste åren och LED:ens intåg för några år sedan är nog det som gjort mest för att minska skyltbranschens miljöpåverkan. Att ersätta energislukande, kvicksilverfyllda lys- eller neonrör mot energieffektiv LED minskar energiåtgången avsevärt. Men mycket finns kvar att göra och vi strävar efter att hitta så bra och miljövänliga tillverkningsmetoder som möjligt utan att göra avkall på pris eller kvalitet. Nedan kan du läsa de sex punkterna som utgör vår miljöpolicy.

“Vi skall vara lyhörda och engagerade i miljöfrågan och alltid sträva efter att minska vår miljöpåverkan genom att ständigt försöka förbättra vårt miljöarbete”

“Vi skall i vårt dagliga arbete vara engagerade i miljöfrågan och ta vårt ansvar genom att aktivt försöka minska förbrukning av exempelvis el, fossila bränslen och papper”

“Vi skall genom aktiva val av underleverantörer och produktionsmetoder se till att vår miljöpåverkan blir så liten som möjligt”

“Vi skall alltid följa gällande miljölagar, förordningar eller andra krav som kan ställas på vår verksamhet”

“Vi skall genom vår erfarenhet och tekniska kunnande i första hand alltid föreslå lösningar som gör så liten inverkan på vår miljö som möjligt”

“Vi skall i största möjliga mån informera våra kunder om den slutgiltiga produktens miljöpåverkan och därtill berätta hur den återvinns på bästa sätt när den nått sin livslängd”

Och det är vi som jobbar här

Vårt team

Vi är ett slimmat och väl sammansvetsat team av projektledare och kreatörer som gärna vill jobba nära, avslappnat och friktionsfritt med kunder och leverantörer. Vi strävar alltid efter att vara den självklara partnern när det kommer till skyltar och dess kringtjänster. Organisationen är väldigt flexibel och vi tvekar inte att ge det lilla extra för att lösa vår uppgift. Är du nyfiken på vilka vi är? fortsätt scrolla nedåt!

Noury Mourou

Noury Mourou

Försäljningschef / Delägare

Noury är grundare av företaget och arbetar idag som vår försäljningschef. Noury gillar snabba puckar och har väldigt svårt för processer som tar lång tid. Noury har varit i branschen i snart 30 år och är därav äldremannen i samlingen, minnet är det dock inget fel på då han med lätthet kan minnas mått på skyltar som monterats för 20 år sedan.

Fredrik Ramstedt

Fredrik Ramstedt

VD / Projektledare / Delägare

Fredrik har jobbat i företaget sen det startades. Han började som skyltdesigner men sköter idag även löpande driften av företaget, när inte den rena administrationen kallar drar han även egna projekt. Fredrik har en stor kärlek till Adobes program och umgås helst med indesign och illustrator. En av Fredriks dolda talanger är enligt honom själv att han kan hantera en nästintill antik reprokamera.

Patrik Borg

Patrik Borg

Säljande Projektledare

Patrik har varit med oss sedan 2010 och jobbar som projektledare. Patrik kommer från branschen och är en av de få av oss som faktiskt kan stoltsera med att han kan montera folie. Patrik har en stor passion för vintersport och skulle nog inte klaga om någon ville anlita oss för att skylta om en skidanläggning trots att det potentiellt skulle kunna vara -20 grader.

Johan Skarfors

Johan Skarfors

Säljande Projektledare

Johan har jobbat hos oss sedan 2002 och är idag projektledare med storkundsansvar. Johan kommer inte från branschen, men kastades in i hetluften under konsums omprofilering och har sedan dess byggt på sig en mångårig erfarenhet. Johan älskar fotboll och kan med lätthet dra resultatlistor från engelsk ligafotboll i sömnen, eller för all del curling, bandy eller trav.

Gunilla Larsson

Gunilla Larsson

Ekonomi / Administration

Gunilla är vår inhyrda ekonomiansvarige. Gunilla tar hand om fakturor bokföring och jagar med näbbar och klor in attesterade fakturor och kvitton. Gunilla har varit med oss många år trots att hon inte är anställd i bolaget. Hursomhelst är det henne ni ska prata med när det gäller det ekonomiska.

Pin It on Pinterest